Wines> Wine List

For more information please contact us. info@suvla.ca

Kabatepe White 2014
This white wine of Suvla is produced by white varieties; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon, Roussanne and Marsanne grown both at family vineyard Bozokbağ and traditional vineyards of peninsula. Suvla Kabatepe White 2014 is a well balanced table wine offering white flower aromas with a crisp acidity and a fruity clean finish.

Le Kabatepe Blanc est un assemblage des cépages Semillon (33%), Chardonnay (31%), Sauvignon Blanc (25%), Roussanne (4%), Marsanne (5%) et Kınalı Yapıncak (2%), cultivés à Bozokbag, notre vignoble familial. Les raisins ont été vendangés à la fraicheur de l'aube afin de préserver toutes leurs qualités. Avec sa couleur jaune pâle aux reflets verts, ses subtils arômes de fruits blancs, sa bouche croquante, ce vin traduit au mieux l'identité du terroir
Suvla Kabatepe Rose 2014
This rosé is a blend out of red varieties; Karasakız, Merlot, Malbec, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon grown at the family vineyard Bozokbag on Gallipoli peninsula Turkey. The color is gentle salmon pink. It is a well balanced fresh wine with a crisp acidity leading to a live fruity finish.

Le Kabatepe Rosé est un assemblage des cépages Karasakız(66%), Merlot(25%) et Malbec(%9), cultivés à Bozokbag, vignoble familial situé dans la Péninsule de Gallipoli. Les raisins, vinifiés selon un pressurage direct sous atmosphère inerte, comme les cépages blancs, nous ont apporté un vin à la couleur rose profond, au nez élégant, à la finale fraiche et pure, soutenu par des arômes intenses de petits fruits rouges, de pêche et de vanille.
Suvla Kabatepe Red 2013

Red varieties Cabernet Sauvignon, Syrah, Karasakız, Cabernet Franc and Merlot were processed right after the harvest. Kabatepe Red 2013 is a red blend wine reflecting all of the terroir’s properties. It has a garnet color with intense fruity aromas and a balanced body.

Le Kabatepe Rouge 2013 est un vin rouge reflétant toutes les spécificités du terroir. C'est un assemblage de variétés de raisin réputée tel que le Cabernet Sauvignon (35%), la Syrah (30%), la Karasakiz (25%), le Merlot (7%) et le Cabernet Franc (3%). Après avoir été vendangées à la fraicheur de l'aube, dans les meilleurs vignobles de la péninsule de Gallipoli, les grappes de raisin ainsi récoltées ont été immédiatement traitées, et ce afin d'en préserver toutes les caractéristiques. Ce vin a l'intense couleur grenat offre des arômes fruités élégants et une structure équilibrée.
Awards:
Bronze- Berlin International Wine Competition 2015
Commended – International Wine Challenge 2014
87 points – Masters of Wine 2013

Suvla Kirte 2011

Kirte is the historical name of a village called Alcıtepe on the Gallipoli Peninsula which still bears traces of the Canakkale War. Famous for its history and pine forests, the region surrounds the family vineyard Bozokbag with an excellent microclimate. Kirte 2011 is a Bordeaux style blend, consists of Cabernet Sauvignon, Merlot and Cabernet Franc varieties. The wine has a dark cherry red color. Its attractive bouquet releases hints of dark plum, cinnamon, blueberry and walnut. The wine is full-bodied and complex, with a smooth texture.

Le vignoble familial Bozokbag est situé au bord de la mer Égée, dans la Péninsule de Gallipoli, province réputée pour son excellent climat et ses forêts de pins. Dans ce haut lieu de la guerre de Canakkale, le village martyr de Kirté, aujourd'hui appelé Alcitépé, a donné son nom à cette cuvée. Kirté 2011 est un assemblage de Cabernet Sauvignon(29%), Merlot(36%), Cabernet Franc(15%) et Syrah(20%) reflétant les caractéristiques d'un excellent terroir et présentant des arômes dominants de cerises noires et de myrtilles bleuets. Ce vin séduit par sa finale persistante et son remarquable équilibre.
Awards:
Gold - CWSA 2015
Commended – International Wine Challenge 2014
87 Points – Wine Enthusiast 2014
89 Points – Masters of Wine 2013

Suvla SUR 2010

The blend Suvla SUR is a benchmark of power and balance. The wine consists of mainly Merlot (73%), Cabernet Sauvignon (15%), Cabernet Franc (7%), Petit Verdot (5%) varieties grown on single parcel of family vineyard Bozokbag. It is partially aged for 12 months in selected oak barrels. It shows excellent intensity and depth with a mix of spice, blackberry, mocha and fruity licorice aromas. With an intricate stucture and silky tannins, the wine will age nicely for 5-7 years.

Suvla SUR , issu de grappes vendangées à la main et élevées sur une parcelle du vignoble familial Bozokbag, est un assemblage de Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (34%), Cabernet Franc (14%) et Petit Verdot (2%). Elevé 12 mois en barriques de chêne neuves (100%), ce vin représente le pouvoir et l'équilibre. Le nez est délicat, marqué par des arômes de myrtilles, pruneau et des notes de chocolat. C'est un vin caractérisé par la souplesse de son corps et la subtilité de sa finale.
AWARDS:
Gold – AWC Vienna 2015 // Gold – Finger Lakes Wine Competition 2015 // Gold – Mundus Vini 2014 //
Gold – AWC Vienna 2014 // Gold – Decanter World Wine Awards 2013 // Gold – Concours Mondial du Bruxelles 2013 //
Winner – Masters of Wine 2013 // 90 points – Master Sommeliers' 2012 //
Gold – Tuğrul Şavkay Best Young Wines Turkey

Suvla SIR

The Suvla SIR blend is produced at the family vineyard, Bozokbag, on the Gallipoli Peninsula and represents elegance and finesse. The blend consists mainly of Syrah variety but also includes Merlot, Karasakız, Grenache Noir and Cabernet Franc. It is partially aged for 14 months in oak barrels. Deep, inky purple hues lead to a dense and perfumed nose of pepper, liqourice and violets. Refined tannins provide a beautiful texture and build towards a long finish.

Suvla SIR 2011, assemblage de Syrah (67%), Merlot (26%), Grenache Noir (3%), Cabernet Franc (2%) et Karasakiz (2%), est partiellement élevé en barriques pendant 14 mois. Vin au corps charpenté, SIR 2011 s'annonce à la fois souple et d'une texture soyeuse. C'est un vin équilibré, d'une grande finesse et élégance.
AWARDS:
Silver – Selections Mondiales Des Vins Canada 2015
Silver – Finger Lakes Wine Competition 2015
Gold – Mundus Vini 2014
Silver – AWC Vienna 2014
89 Points – Wine Enthusiast 2014
Commended – International Wine Challange 2014
Bronze – Decanter World Wine Awards 2014

Suvla Reserve Syrah

This wine is produced exclusively from Syrah grapes, grown on a single parcel of the family vineyard, Bozokbag, on the Gallipoli Peninsula. The wine is aged for 12 months in oak barrels. It is rich, full bodied with a dark fruit core. Aromas of blueberry and dark cherry are followed by mocha and chocolate on the palate. The wine has a long finish with lingering notes of spices.
Ce vin de cépage Syrah a été cultivé sur une parcelle du vignoble familial Bozokbag et vendangé à la main. Après avoir été vinifié, le vin a subi un élevage de 12 mois en barriques de chêne. Son nez est riche, avec des notes d'épices, chocolat, myrtille et gibier. Son corps est souple, parfaitement équilibré, aux tannins veloutés et soyeux.
AWARDS :
Silver – AWC Vienna 2015
90 Points – Ultimate Wine Challenge 2015
Bronze – Finger Lakes Wine Competition 2015 Gold – Mundus Vini 2014
90 Points – Wine Enthusiast 2014
Bronze – International Wine Challange 2014